estrella

Nosaltres

Als anys seixanta un jove estudiant de medicina català viatja a França a cursar la seva especialització i coneix una bella parisenca pertanyent a una família d’amants de l’art i les antiguitats. Aquesta trobada, que va suposar un canvi de rumb a les seves vides, també és el principi de la nostra historia: la primera generació de llibreters Comellas, l’Antonio i la Françoise.

Junts van fundar la Librairie F. Comellas a París a principis dels setanta. Els primers anys van ser difícils. Si pensem en un món on la informació no estava a l’abast d’un clic i les comunicacions no oferien la visibilitat e immediatesa que avui assumim com normals, ens resulta entranyable recordar els primers catàlegs, gairebé manuals, i el pes específic del contacte humà en el conjunt del negoci del llibre antic.

Antonio Françoise

Però l’Antonio i la Françoise van continuar endavant, amb grans dosis d’enginy, un esforç constant i aquest “sisè sentit” que caracteritza els millors llibreters. Van aconseguir adquirir obres d’importància significativa que el seu bon gust i els seus coneixements bibliofílics els van permetre reconèixer i treure a la llum. Tot i que la seva primera especialització va ser la Història de les Ciències i els llibres de Medicina, s’interessen en molts altres temes i cultiven el seu olfacte bibliofílic inspirant-se en els grans llibreters de la dècada. Aviat es fan conèixer al món del llibre antic i a principis dels anys vuitanta participen a la seva primera fira als EEUU. Durant els propers vint anys tindran entre els seus clients grans col·leccionistes, moltes biblioteques públiques i museus, així com una bona part de les llibreries antiquàries més prestigioses del món.

Per acompanyar el creixement de la llibreria van tenir la intuïció del potencial de la informàtica en l’emmagatzematge i gestió del seu fons bibliogràfic, i a principis dels noranta ja s’havien proveït d’una eina informàtica específicament dissenyada per a la seva llibreria. Haver començat la seva base de dades tant aviat els ha permès catalogar un gran nombre de volums al llarg dels anys, contribuent a la conservació i transmissió del coneixement que fonamenta l’activitat de la llibreria.

Bookstore Julien

Així, durant tres dècades i des de diferents ciutats franceses, la llibreria va continuar creixent en dimensió i presencia en el mercat francès e internacional, participant en les principals fires especialitzades: París, Londres, Brussel·les, Milà, Amsterdam, Nova York, etc. També va créixer el fill de la parella fundadora, el Julien Comellas, la segona part de la nostra historia. La infància del Julien va transcórrer entre els avatars del mon del llibre. Tan lligada estava la rutina familiar amb la de la llibreria que les anècdotes d’una i altra es barregen als seus records. Amb el temps va anar absorbint els principis de la professió fins a convertir-se en part de l’equip. Jove e inquiet es va dedicar a obrir una nova via de comercialització. Va desenvolupar i gestionar una pàgina web comercial multilingüe que va suposar un valuós complement a l’empresa.

Pocs anys després, en 2001, la gran decisió. La llibreria es trasllada a Catalunya, terra d’origen de l’Antonio. La nova ubicació, un preciós apartament modernista del centre històric de Barcelona on es respira la atmosfera clàssica de les biblioteques antigues, és el marc perfecte per una col·lecció de llibres i documents impresos i manuscrits que daten des d’el segle XV fins al segle XIX.

Comellas

Actualment, ja sota la direcció del Julien Comellas, la llibreria continua la seva feina recolzant-se sobre els mateixos principis que l’han acompanyat sempre, el rigor i el contacte humà. Membre veterà dels principals sindicats del sector i habitual de les Fires i Salons internacional més destacats, el Julien aprofita qualsevol ocasió per estrènyer lligams amb col·leccionistes, col·legues, o clients institucionals. Mentre els atén al saló principal de la llibreria, li agrada recordar que al seu despatx encara conserva la rudimentària grapadora elèctrica amb la qual, més de trenta anys enrere, la seva mare grapava els catàlegs que hauria d’enviar arreu del món. Entre els prestatges de llibres antics les petites passes de la tercera generació de Comellas potser estiguin escrivint ja la tercera part de la nostra historia…

estrella

Buscar en el nostre inventari


 
   
Offer us your books
Ofereixi'ns els seus llibres

0 Article(s)
€ 0.00

sitemap | book list
last updated today 21/05/2024