Visitar la llibreria

- -

Contactin's


BUSCAR

ENQUESTES
 
Quin segle de la historia de la impremta t'interessa més?
s.XV - Incunables
s.XVI - Renaixement
s.XVII - Edat Clàssica
s.XVIII - Il.lustració
s.XIX - Romanticisme
s.XX - Contemporani
 
Veure resultats


CATEGORIES
Actualitat [ 53 ]  RSS ATOM
Retrats [ 2 ]  RSS ATOM
Sèries [ 0 ]  RSS ATOM
    Cabinet de curiosités  [ 1RSS ATOM
    Falta a WorldCat  [ 1RSS ATOM
    Grans impressors  [ 4RSS ATOM

ULTIMES ENTRADES
RSS ATOM

LATEST COMMENTS
Els teus llibres i tu
per : MARCH (A.)
Didot
per : CICÉRON

ARXIU NOTICIA
RSS ATOM  Arxiu complert
 

Mes actual

CONTADOR
Visitants    23698
Usuaris connectats 5

6 Mai 2020
Com vas arribar a ser un(a) bibliòfil(a)?


Entre els grans misteris de la creació, un és sovint oblidat en la cosmogonia clàssica: com arriba algú a ser un(a) bibliòfil(a)?

Tots recordem el primer llibre antic que vàrem comprar! En el meu cas va ser una memoria del segle XVIII en italià, la descripció d'una màquina agricola... un exemplar magnífic en gran paper blau enquadernat en la època en pergamí dorat... Tenia llavors divuit anys i havia nascut a una familia de llibreters, sempre rodejat de llibres antics.

Trenta anys més tard, millers i millers de llibres de tota mena van passar per les meves mans però la meva fascinació es queda intacte, tant pels llibres com per la història dels exemplars i dels seus anteriors poseidors.

Comparta el teu testimoni i contribueix a ensenyar al mon la diversitat increible del nostre món de bibliòfils!

I doncs... Com vas arribar a ser un(a) bibliòfil(a)?


 
L'Amor (dels llibres) en els temps de COVID-19
publicat per  Julien a  19:07 | Noticia sencera | comentaris [0]25 Abr 2020
T'agrada ensenyar els teus llibres antics?


En mig d'aquest confinament la pregunta pot semblar una mica perversa! [}:)] Però si els teus llibres comencen a sentir-se agobiats, per què nos donar'ls-hi un passeig (virtual)?

Envia'ns una imatge del teu llibre preferit i la publicarem en el teu nom en aquest blog (ho pots fer tu mateix en el blog, si la teva imatge ja està en linia, incluïnt en el teu comentari el tag corresponent y url de la imatge).

Com ja saps, a nosaltres ens encanta mostrar els nostres lllibres i t'invitem a visitar la nostra vitrina de llibres antics que acabem de renovar aquest matí.

Esperem les teves imatges! Cuida't i fins aviat!
 
L'Amor (dels llibres) en els temps de COVID-19
publicat per  Julien a  17:00 | Noticia sencera | comentaris [0]12 Abr 2020
Una caça d'ous de Pasqua per a bibliòfils


En aquesta situació de confinament total, la tradicional caça d'ous de Pasqua pot arribar a ser poc pràctica. Afortunadament, hi ha una llibreria oberta darrere d'aquesta pantalla! Us invitem a jugar amb nosaltres i trobar els ous de Pasqua disseminats en les nostres descripcions de llibres a la pàgina web de la llibreria Comellas.

Per entrar en la web de la llibreria, només has de fer clic en l'enllaç "Visitar la llibreria" situat en la part superior de la columna de la dreta d'aquest blog.

Hi han 99 ous de Pasqua com el que us ensenyem a continuació. El nostre lector, o lectora, que en trobi la major quantita abans del proper dimarts dia 14 d'abril a les 12h00 (hora de Barcelona), guanyarà una "cistella bibliofílica" amb una selecció de catàlegs impresos, un llibre de bibliografia escollit entre un llistat de títols disponibles, i un val de descompte del 25% vàlid durant 30 dies.Per participar només cal identificar-te o registrar-te a la nostra web i respondre a aquest blog amb la cantitat d'ous trobats (et demanarem eventualment els numeros de referència dels llibres on has trobat un ou de Pasqua). Atenció! Si el botó "Live Support" llueix el color verd, podràs obtenir 5 números de referència fent clic en el botó per començar una xerrada en directe amb nosaltres!Bona sort a tothom!
 
L'Amor (dels llibres) en els temps de COVID-19
publicat per  Julien a  15:19 | Noticia sencera | comentaris [1]4 Abr 2020
Llegeixes els teus llibres antics?


Una pregunta profana que ens fan sovint, a nosaltres llibreters de llibres rars, és si els nostres clients "llegeixen els seus llibres antics?"...

Segons una idea encara bastant comú (i - s'ha de dir - alimentada des del segle 19 pels seus retrats dibuixats en la literatura), els bibliòfils serian com "fetitxistes de llibres" obsessionats per tot tipus de detalls sense sentit i pels quals la posessió representaria el gruix del seu interès pel llibre en general.

Com a llibreter crec que puc opinar al respecte (i la lectura de varios comentaris del nostre blog ens dona uns indicis de resposta) però abans de donar el meu testimoni... m'agradaria llegir la teva opinió! Així que em limitaré a escriure la primera linia de la meva resposta: "Si, els meus clients saben llegir!...".

Ara et toca a tu expressar-te!


Si ja estàs identificat, deixa el teu comentari fent clic aqui

Per identificar-te o crear un compte, sis us plau fes clic aqui
 
L'Amor (dels llibres) en els temps de COVID-19
publicat per  Julien a  16:40 | Noticia sencera | comentaris [3]24 Mar 2020
Els teus llibres i tuAixí que... aqui estem, (casi) tots confinats a casa nostra per culpa d'aquest maleït virus...

Per a nosaltres bibliòfils, les (numeroses) hores que haurem de passar en parella, en familia o en soletat també son una bona ocasió per apropar-nos de nou als amics que ens acompanyen en silenci des de les prestatgeries de les nostres biblioteques: els llibres de la nostra col.lecció.

Per fomentar el diàleg entre bibliòfils confinats hem obert aquesta nova categoria del nostre blog: "L'Amor (dels llibres) en els temps de COVID-19".

Avui és la teva col.lecció de llibres qui té la paraula, mitjançant les respostes a 6 preguntes molt sentzilles.

La teva participació és essencial: sense tu, aquest projecte no té sentit!

- Quina és la teva temàtica?

- Quants titols?

- Data del més antic?

- Data del més recent?

- Quan es va iniciar la col.lecció?

- Quan va ser la ultima adició a la col.lecció?Si ja estàs identificat, deixa el teu comentari fent clic aqui

Per identificar-te o crear un compte, sis us plau fes clic aqui

Estem impacients de llegir-vos! Fins ara en linia!
 
L'Amor (dels llibres) en els temps de COVID-19
publicat per  Julien a  00:06 | Noticia sencera | comentaris [5]14 Set 2018
“Benvolgut lector, que Déu ho protegeixi dels llibres dolents...”
En homenatge al mestre satíric i virtuós del llenguatge Francisco de Quevedo Villegas, nascut tal dia com avui l'any 1580, els presentem un bell exemplar d'una raríssima impressió sevillana dels seus famosos "Sueños y Discursos", publicats per primera vegada a Barcelona en 1627. Aquesta versió lleugerament expurgada va ser editada per un amic de l'autor, amb el seu consentiment, i publicada amb un títol alternatiu per evitar la censura.

Estimado lector, que Dios lo proteja de los libros malos, la policía y las mujeres regañonas, con la cara lívida y el cabello rubio.


 
Actualitat
publicat per  Benjamin a  16:19 | Noticia sencera | comentaris [0]27 Jul 2018
En les barricades de la Revolució de Juliol
Després de la presa de la Bastilla, no hem pogut resistir el plaer de presentar-los aquesta sèrie de litografies de les barricades de la Revolució de Juliol de l’any 1830 ! Aquesta visió heroica és la del pintor Hyppolite Bellangé (1800-1866), un especialista en escenes de batalla, del que les pintures de l'epopeia napoleònica són molt conegudes !


 
Actualitat
publicat per  Benjamin a  16:15 | Noticia sencera | comentaris [0]20 Jul 2018
Libri Medullitus Delectant
Tal dia com avui, fa poc més de set segles, va néixer el gran Petrarca!
En homenatge al fundador de l'Humanisme, els presentem aquesta rara i bella edició de Venècia ((Il Petrarcha, Venegia, Bernardino Bindoni Milanese, 1543), il•lustrada amb 6 figures i un retrat del mestre gravats en fusta, i vestida en la seva enquuadernació de pergamí de l'època!

"[L]ibri medullitus delectant, colloquuntur, consulunt et viva quadam nobis atque arguta familiaritate iunguntur, neque solum se se lectoribus quisque suis insinuat, sed et aliorum nomen ingerit et alter alterius desiderium facit. » (Epistolae de Rebus Familiaribus, III, 18) 
Actualitat
publicat per  Benjamin a  12:47 | Noticia sencera | comentaris [0]

pàgina 1 de 31 2 3