El Blog

 

D'una inauguració a una altra

[ 20 Gen 2017 ]
 
Mentres el món està pendent de la cerimònia a Washington, D.C., en el dia en què, per cert, és l'aniversari del naixement del rei Carlos III d'Espanya (20 de gener de 1716 - 14 de desembre de 1788), hem decidit evocar una altra inauguració.
Ens complau presentar-vos una còpia del Triumpho mayor de Alcides (1760), obra que el poeta granadí Francisco Scotti Fernández de Còrdova (1704-1770) va compondre per a les celebracions de la coronació del monarca espanyol, i que va ser impresa pel mestre tipògraf Joaquín Ibarra.
L'obra d’en Scotti és una obra teatral d'inspiració clàssica, protagonitzada per grans figures de la mitologia grega com Teseu o les Amazones, i que culmina en una apoteosi de cançons i balls dedicats a la glòria del rei i la reina, María-Amelia de Sajonia. Interessantment, la lloa introductòria esta protagonitzada per encarnacions alegóricas de virtuts com la Lleialtat, la Justícia, el Valor, el Mèrit, la Liberalitat, l'Enginy o la Benignitat
Tant de bo aquestes virtuts acompanyin també l'entrada en funcions del 45.o President dels Estats Units d'Amèrica, la independència del qual va ser facilitada per l'acció del mateix Carlos III. 
Retrats
publicat per  Benjamin a  15:46